15. fórum

Dr. Simon György-díj átadása

Tizenötödik alkalommal került megrendezésre a Felnőttkorú Veleszületett Szívbetegek Alapítványának fóruma a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán.

Hagyományt teremtve a fórum a Dr. Simon György-díj átadásával kezdődött. A díj alapítására dr. Simon Györgyné dr. Szerdahelyi Éva adománya adott lehetőséget. A díj célja dr. Simon György és a Szabadsághegyi (Svábhegyi) Gyermek Szanatórium (Gyógyintézet) számára történő emlékállítás, mely alkalmas méltón emlékeztetni az újabb orvosi generációt dr. Simon György elévülhetetlen orvosi, oktatási, szervezési munkásságára. Az idei évben dr. Kertész Erzsébet gyermekkardiológus és dr. Bodor Gábor gyermekszívsebész kapta meg a díjat. A Józsa Judit kerámiaszobrász és művészettörténész által tervezett emlékplakett átvétele után megismerhettük a díjazottak kiemelkedő munkásságát és életpályáját.

Nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy megalakult a SE Felnőttkorú veleszületett szívbetegségek munkacsoportja, melyben minden szakterületet felölelően számos neves orvos vesz részt, hogy team munkában segítsék a betegek életét. A munkacsoport tagjait, célját, nemzetközi kapcsolataikat dr. Kuthi Luca kardiológus ismertette a hallgatósággal, majd dr. Hajas Ágota esettanulmányokat mutatott be komplex veleszületett szívhibában szenvedők kezeléséről. A betegek nyomon követésében a szív MRI kiemelt szerepét dr. Tóth Attila részletesen szemléltette felvételeken. Végül prof. dr. Hartyánszky István a komplex szívfejlődési rendellenességek műtéti kihívásairól osztotta meg tapasztalatait. Az előadások közben érkeztek érdekes kérdések és utánuk is lehetőség volt személyesen tanácsot kérni a résztvevő orvosoktól. Az előadások végén finom szendvicsek mellett a régi és új sorstársak megosztották egymással az elmúlt egy év élményeit.

Köszönettel tartozunk dr. Merkely Béla professzor úrnak, a Semmelweis Egyetem Kardiovaszkuláris Központ igazgatójának, aki helyet biztosított az eseménynek, dr. Simon Györgyné dr. Szerdahelyi Évának a felajánlott adományért, ami lehetőséget teremtett a dr. Simon György-díj megalapításához. Köszönjük az orvosoknak a kiváló, magas szintű előadásaikat.

A fórumon elhangzott előadások:

Támogatóink:

         

© 2023 Felnőttkorú Veleszületett Szívbetegek Alapítványa