1. fórum

Alapítványunk 2006. november 24-én megrendezte első orvos-beteg Fórumát a Pécsi Szívgyógyászati Klinikán. A Fórum védnöke, Dr. Papp Lajos szívsebész professzor volt, aki megnyitó beszédében üdvözölte az alapítvány céljait és kiemelte működésének fontosságát.

A megnyitó beszéd után négy előadás hangzott el. Elsőként alapítványunk elnöke, Prof. Dr. Kádár Krisztina gyermek kardiológus főorvos, a veleszületett szívbetegségekről tartott előadást.
Majd alapítványunk egyik alapítója, egyben a Fórum szervezője is, Bozóné Kegyes Réka dietetikus előadásából megismertük saját életrajzát, veleszületett szívbetegségével kapcsolatos tapasztalatait, melyek munkájában is segítik. Így családjában és munkájában is maximálisan helyt tud állni. Fontos információkat hallhattunk a gyógyszeres kezelés alatt állók megfelelő táplálkozásáról.
A következő előadó Kéninger Szilvia, saját szívbetegségének történetét mesélte el. Megtudhattuk milyen hosszú úton jutott el – egy USA-ban elutasított szívműtét után – hazánkban, 28 éves korában elvégzett sikeres szívműtétig. A rekonstrukciós műtét előtt hat évvel egészséges gyermeket szült. A továbbiakban pedig a SOTE Egészségügyi Főiskolai karán folytatja tanulmányait.
Az előző történethez kapcsolódóan, Prof. Dr. Kádár Krisztina előadást tartott a magzati echokardiográfia fontos szerepéről a veleszületett szívbetegek családtervezésében.
Végül, de nem utolsó sorban, Andor Ákos gyógyszerész az Europharma Hungária Kft. Igazgatójának előadásából megismerhettük az Omega-3 zsírsavak jótékony hatásait. Bemutatott két szívbarát terméket, az Omega „Okos Tojás”-t és az Omega Olajessimó-t. Az Omega-3 és Omega-6 esszenciális zsírsavaknak befolyásuk van az erek tónusára, a véralvadásra és a gyulladásos folyamatokra. Ezek bevitelének optimális mennyisége biztosítja a szervezet megfelelő működését.

Az előadások után kötetlen beszélgetésre nyílt lehetőség orvosok és betegek között.
Az érdeklődésre való tekintettel, az Alapítvány tervezi a Fórum megszervezését más városokban is.

Támogatóink:

         

© 2023 Felnőttkorú Veleszületett Szívbetegek Alapítványa