10. fórum
A koszorúerek rendellenességeiről

2018. június 29-én immár tizedik alkalommal tartottuk meg Fórumunkat a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika előadótermében. A veleszületett koszorúér rendellenességek jegyében töltöttük el együtt a délutánt.

A résztvevők megismerhették hogyan futnak le a koszorúerek egy egészséges szívben és ehhez képest milyen problémák adódhatnak, milyen gyakorisággal fordulhatnak elő önmagukban és milyen más szívbetegségekhez társulhatnak. Bemutatásra került az MRI előnye és hátránya a CT vizsgálattal szemben a koszorúerek vizsgálata során. Betekintést kaphattunk hogyan néznek ki a koszorúerek az MRI felvételeken, majd láthattuk őket majdnem „élőben”, műtét során készült képeken is. Megismerhettük a régmúlt és a jelen legújabb sebészi technikáit különleges eseteken bemutatva, mely sikeressége után a műtöttek visszatérhetnek akár a versenysportba is. S végül tanácsokat kaptak a részvevők, hogyan becsüljék meg aktivitási szintjüket, valamint hogyan motiválják magukat az optimális fizikai aktivitási szint elérésére. A fórum végén az érdeklődők feltehették a felmerült, akár személyes kérdéseiket is a résztvevő előadóknak, orvosoknak. Majd zárásként a régi és új barátok megosztották egymással az elmúlt egy év élményeit.

Köszönettel tartozunk Merkely Béla professzor úrnak, a Semmelweis Egyetem Kardiovaszkuláris Központ igazgatójának, aki helyet biztosított az eseménynek, valamint az orvosoknak a kiváló, magas szintű előadásaikért.

A fórumon elhangzott előadások:

Támogatóink:

         

© 2023 Felnőttkorú Veleszületett Szívbetegek Alapítványa