11. fórum
Felnőttkori veleszületett szívhibák regiszterei és a gyermekvállalás kérdései

Tizenegyedik fórumunkon a felnőttkori veleszületett szívhibák regisztereiről és a gyermekvállalás kérdéseiről hallhattak előadásokat a résztvevők. A fórumra 2019. június 28-án került sor a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika előadótermében.

Dr. Liptai Csilla kardiológus a gyermekvállalás anyai kockázatának becsléséről, annak módszereiről tartott előadást. Dr. Apor Astrid kardiológustól a hallgatóság megismerte, mely paramétereket lehet és szükséges ultrahang vizsgálattal megállapítani gyermekvállalást megelőzően. Az MR vizsgálat fontosságát és újdonságait dr. Tóth Attila mutatta be. A gyermekvállalás előtti genetikai vizsgálat szükségességéről, kiemelten a DiGeorge-szindróma vizsgálatáról dr. Nagy Dóra tartott előadást. Ha már úton az új családtag, nem szabad megfeledkezni magzati szívultrahang vizsgálatról, melynek szerepét prof. dr. Kádár Krisztina ismertette. A Semmelweis Egyetem Szív- és Érgyógyászati Klinika új regiszterét dr. Kuthi Luca, a Gottsegen György Kardiológiai Intézet regiszterér dr. Bálint Olga Hajnal, a Csongrád regisztert dr. Havasi Kálmán mutatta be. A gyermekvállalás gyakorlatát, – kisebb nehézségek ellenére – annak szépségeit sorstársaktól hallhatták az érdeklődők. Kegyes Réka az örökbefogadás útján, míg Pásztorné Fekete Edina természetes úton lett boldog édesanya.

Köszönettel tartozunk Merkely Béla professzor úrnak, a Semmelweis Egyetem Kardiovaszkuláris Központ igazgatójának, aki helyet biztosított az eseménynek, valamint az orvosoknak a kiváló, magas szintű előadásaikért.

A fórumon elhangzott előadások:

Támogatóink:

         

© 2023 Felnőttkorú Veleszületett Szívbetegek Alapítványa